Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.
  • 100 dagen bedenktijd
  • Niet goed geld terug
  • Gratis verzending vanaf €100,-

Wat is een kickbike?

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor stadsvervoer of wil je gewoon op een leuke manier in beweging blijven? Dan biedt een step van het merk Kickbike de perfecte uitkomst voor jou. Deze unieke vorm van vervoer combineert de eenvoud van een step met de snelheid van een fiets en wint tegenwoordig aan populariteit in Nederland en daarbuiten. In deze blog kom je te weten wat een kickbike is en ontdek je alles daarrond. 

Zo werkt een Kickbike

Het gebruik van een Kickbike is vrij eenvoudig. Je plaatst één voet op het platform en gebruikt de andere voet om jezelf af te zetten. Wat Kickbikes onderscheidt, is dat je tijdens het rijden je balans moet bewaren en kunt sturen door het stuur te draaien. Het is een intuïtief proces dat je binnen een mum van tijd onder de knie hebt.

De voordelen van Kickbikes

Kickbikes bieden diverse voordelen die ze aantrekkelijk maken voor mensen van alle leeftijden:

Toepassingen van Kickbikes

Kickbikes hebben diverse toepassingen, afhankelijk van je interesses. Ze kunnen dienen als recreatief vervoermiddel, waarmee je de stad op een leuke en actieve manier verkent. Daarnaast zijn er kickbike-competities waarin snelheid en behendigheid worden getest, wat een spannende sportieve uitdaging biedt. Er is voor ieder wat wils. 

Verschillende soorten Kickbikes

Er zijn verschillende soorten Kickbikes op de markt, elk ontworpen voor specifieke doeleinden. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van Kickbike steps.

Kickbike tour steps

Tour steps zijn vanwege hun veelzijdigheid de meest verkochte steps in Nederland. Deze steps zijn zeer geschikt om te gebruiken op de weg, maar kunnen ook op bos- of schelpenpaadjes worden ingezet. Of je nu lekker lange tochten wilt maken of liever intensief sport, met een Kickbike tour step is het allemaal mogelijk. 

Kickbike race steps

Race steps zijn lichtgewicht steps en hebben smalle banden waarop je ver voorover staat. Daarmee haal je makkelijk hoge snelheden op de verharde weg. De Kickbike race step is ideaal voor wedstrijdrijders, maar ook voor fanatieke steppers die flink vaart willen maken en lange afstanden wensen af te leggen. De race steps zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er modellen met een groot voorwiel en een klein achterwiel en modellen met een groot wiel vooraan en vanachter.

Kickbike off-road steps

De Kickbike off-road steps zijn geschikt om te steppen op ruw terrein, zoals in het bos of in de bergen. Deze Kickbikes zijn zoals de mountainbikes onder de fietsen en een geweldige keuze wanneer je van de wegen af wilt. Er zijn verschillende soorten off-road steps, elk met hun eigen specificaties en kenmerken. Hiermee maak je heerlijke ritjes. 

Kickbike urban steps

Kickbike urban steps zijn ideaal voor gebruik in de stad en alles om je heen goed te zien. Bovendien zijn er steps met een mandje voorop, zodat je hier perfect een boodschap mee kunt doen in de drukke binnenstad. Bij een Kickbike urban step sta je rechtop, waardoor deze niet bedoeld is om hoge snelheden te halen of lange afstanden te steppen. 

Waarop letten bij het aanschaffen van een Kickbike?

Bij het kiezen van een kickbike is het belangrijk om op enkele aspecten te letten. Zorg ervoor dat de hoogte van het stuur en het platform comfortabel zijn voor je lengte. Kies het type kickbike dat het beste bij je behoeften past, of het nu gaat om dagelijks woon-werkverkeer of avontuurlijke tochten. Onderhoud je kickbike regelmatig door de banden op de juiste spanning te houden en wielen en remmen te controleren.. Overweeg ook accessoires zoals verlichting voor extra veiligheid.

 

Veiligheidstips bij het gebruik van Kickbikes

Veiligheid heeft altijd prioriteit bij het gebruik van Kickbikes. Draag daarom bij voorkeur  beschermende uitrusting zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers om letsel te voorkomen. Hou je aan de verkeersregels en geef duidelijk richting aan bij het afslaan. Wees extra voorzichtig bij het oversteken van straten en rijd defensief in drukke gebieden.

Tips voor beginners

Als je nieuw bent in de wereld van Kickbikes, dan is het belangrijk om rustig te starten. Oefen op een vlak terrein om je balans te vinden voordat je een uitdagender terrein betreedt. Neem de tijd om vertrouwd te raken met het sturen en remmen van de Kickbike alvorens je begint met het opbouwen van snelheid.

Kickbikes versus fietsen

Een veelgestelde vraag is hoe Kickbikes zich verhouden tot traditionele fietsen. Hoewel beide vervoermiddelen hun eigen voordelen hebben, bieden Kickbikes een unieke ervaring. Ze zijn vaak wendbaarder dan fietsen, waardoor je gemakkelijker door druk stadsverkeer kunt navigeren en scherpe bochten kunt maken. Bovendien zijn Kickbikes een andere vorm van beweging, waarbij je actief je benen gebruikt om jezelf voort te stuwen.

Kickbikes en duurzaamheid

Naast het feit dat Kickbikes geen schadelijke uitstoot produceren, dragen ze bij aan een actieve levensstijl. Door regelmatig te kickbiken, verhoog je je dagelijkse fysieke activiteit en creëer je een gezondere levensstijl. Dit heeft zowel persoonlijke voordelen als positieve effecten op het milieu.

Het gebruik van Kickbikes in Nederland

In Nederland zijn kickbikes steeds zichtbaarder op straat, vooral in stedelijke gebieden. Ze worden vaak gebruikt voor het afleggen van kortere afstanden en kunnen een handige aanvulling zijn op het bestaande openbaar vervoer. Sommige steden bieden zelfs gedeelde Kickbike-programma's aan, waarmee mensen een kickbike kunnen huren voor hun dagelijkse reizen.

Kickbikes als vervoersmiddel of als vermaak

Of je nu zoekt naar een milieuvriendelijke vorm van vervoer, een leuke manier om in beweging te blijven, of gewoon een nieuwe en opwindende ervaring, kickbikes bieden een veelzijdige oplossing. Met verschillende soorten Kickbikes beschikbaar en een groeiende populariteit in Nederland, staan deze unieke vervoermiddelen klaar om de straten te veroveren.